Ohjeita eläimen hankkimiseen


-Yhdistyksen eläimet eivät ole ilmaisia, vaan niistä peritään aina kulukorvaus, joka koostuu mm. hoitokustannuksista, eläinlääkärikuluista, tarvikehankinnoista ja ruokakuluista. Esimerkiksi kissanpennusta kulukorvaus on noin 70€
- Eläimistämme tehdään aina luovutussopimus.

Luovutussopimuksessa määritetään esimerkiksi:

  • eläintä on hoidettava eläinsuojelulain mukaisesti
  • kissaa ei tule ulkoiluttaa vapaasti
  • eläintä ei saa pennuttaa

-Kissanpennut luovutetaan aikaisintaan 12 viikon iässä, koiranpennut aikaisintaan 8vko ikäisinä. Muiden eläinten kanssa noudatamme myös lajikohtaisia minimiluovutusikää.

-Eläimiä ei voi varata puhelimitse/sähköpostilla, vaan varaaminen edellyttää aina henkilökohtaisen tapaamisen. Jokaisen eläimen esittelyn yhteydessä on eläinvastaavan yhteystiedot. Toivomme, että kunnioitat mahdollisia soittoaikoja tai yhteydenottotapatoiveita. Tämä on korvauksetonta vapaaehtoistyötä, joten emme voi soittaa takaisin tai vastata tekstiviesteihin.

- Eläimillä on varausmaksu, joka on 50% kulukorvauksen määrästä ja se on suoritettava varausta tehdessä.

Mikäli varaus peruuntuu, niin maksua ei palauteta.

-Kaikki yhdistyksen kautta kotia etsivät eläimet pyritään päivittämään mahdollisimman pian kotisivuille luonnekuvauksen kanssa.

Huomioithan kuitenkin, että hyvinkin sosiaalisen ja reippaan eläimen käytös voi olla alkuun uudessa ympäristössä varautunutta ja pelokasta.

-Emme ylläpidä varauslistoja.

-Pääsääntöisesti etsimme uusia koteja Pohjois-Karjalan alueelta.

-Kissaa noutaessasi uuteen kotiin sinulla tulee olla mukana turvallinen kuljetuskoppa kotimatkaa varten. Yhdistykseltä ei ole mahdollista lainata koppaa, emmekä luovuta karkaamisriskin vuoksi esim. pahvilaatikossa tai pelkissä valjaissa.

 


 

Hakemus eläimen hankkimiseksi

Käymme hakemuksen läpi, minkä jälkeen otamme yhteyttä, mikäli meiltä löytyy teille sopiva eläin. Tämän jälkeen eläimenhankintaprosessi jatkuu tutustumiskäynnillä. Lomakkeen täyttäminen ei vielä ole eläimen varaus.